Stone Valley Media

Om

 

Mikael Persson; äger och driver Stone Valley Media AB.

Jag alltid varit intresserad av tekniska ”prylar” men intresset för fotografering tog fart först när de digitala pocket-kamerorna kom. Efter några olika pocket-kameror insåg jag att jag ville ha mer – och framföra allt lära mig mer – och införskaffade mig min första digitala system-kamera. Sedan dess har jag gradvis bytt upp mig i kameramodell och objektiv och fotograferar numera mest i fullformat.

Jag började som så många andra att fotografera semesterminnen i enkel skala men efterhand som intresset växte började jag släpa med mig system­kameran på mina många tjänsteresor världen över. Då kom det sig naturligt att jag blev ansvarig för att fotografera olika event och möten som jag var med på. Många började höra av sig till mig för att få ta del av mina bilder.

På fritiden fotograferar jag mest djur & natur, bilar & motorcyklar men även familjen, gärna i obevakade ögonblick.. ;-)

Det tekniska intresset gäller även datorer och bildredigering, så givetvis har jag byggt min egna redigeringsdator och lägger mycket tid på att få ut det bästa av olika redigeringsprogram, främst Photoshop Lightroom, för att skapa det bästa resultatet av bilderna.