Stone Valley Media

Om oss

 

Mikael Persson; äger och driver Stone Valley Media AB.

Jag alltid varit intresserad av tekniska ”prylar” men intresset för fotografering tog fart först när de digitala pocket-kamerorna kom. Efter några olika pocket-kameror insåg jag att jag ville ha mer – och framföra allt lära mig mer – och införskaffade mig min första digitala system-kamera. Sedan dess har jag gradvis bytt upp mig i kameramodell och objektiv och fotograferar numera mest i fullformat.

Jag började som så många andra att fotografera semesterminnen i enkel skala men efterhand som intresset växte började jag släpa med mig system­kameran på mina många tjänsteresor världen över. Då kom det sig naturligt att jag blev ansvarig för att fotografera olika event och möten som jag var med på. Många började höra av sig till mig för att få ta del av mina bilder.

På fritiden fotograferar jag mest djur & natur, bilar & motorcyklar men även familjen, gärna i obevakade ögonblick.. ;-)

Det tekniska intresset gäller även datorer och bildredigering, så givetvis har jag byggt min egna redigeringsdator och lägger mycket tid på att få ut det bästa av olika redigeringsprogram, främst Photoshop Lightroom, för att skapa det bästa resultatet av bilderna.

 

 

Gisela Böiers Persson; gift med Mikael.

Intresset för fotografering ha blivit starkare för varje år som gått, speciellt sedan jag och Mikael började fotografera tillsammans. Min första systemkamera införskaffade jag mig 2013. Genom linsen ser jag en helt annan värld och ser skönheten i objektet, vare sig det är en sak, en person, en byggnad eller naturen. Jag har även jobbat med klinisk fotografering i många år. Ett av de stora intressena är makro-fotografering.

Det tekniska intresset är inte lika starkt som hos Mikael så han får ta hand om redigeringen.. – men när han är klar vill jag gärna agera ”estetiskt råd”.. :-)

Jag hjälper gärna till med att assistera/regissera, speciellt när det gäller barn-/gravid-fotografering.

Jag sjunger även på bröllop, dop etc. på begäran.